Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a forgalom mérésére és a felhasználói élmény biztosításához.

Exports are VAT free outside the EEC or within the EEC to VAT registered buyers.

Kérdése van? Hívjon minket! +3612257762        

ART Pro VLA II
ART Pro VLA II
190 800 Ft (Net. 150 236 Ft)

ART Pro VLA II

Az ART PRO VLA II egy sokoldalú igen hasznos berendezés mely megkönnyíti munkánkat legyen szó akár felvételről, keverésről vagy mastering feladatokról.
Ideális választás azoknak akik otthoni projekt stúdiójukat szeretnék fejleszteni reális ráfordítás mellett. 

Amit kapunk az egy klasszikus vaktrol alapú optikai kompresszor, melyet az ikonikus régi modellek áramkörei ihlettek. Ez a megoldás sokkal természetesebb dinamika szabályzást tesz lehetővé, így nagyobb mértékben tudjuk büntetlenül hangosítani a zenénket, hiszen a kellemetlen mellékhatások elmaradnak pl. pumpálás, lihegés, pattogás.

Természetesen ha valaki szándékosan ilyen szélsőségesen szeretné használni, akár effekt jelleggel, akkor megteheti hiszen a széles tartományban állítható paraméterezhetőség ezt is megengedi.

Az audiotechnológia történetében jól ismert elektroncsövek melyek megannyi felvételnek adtak már telt és lágy hangzást itt is fontos szerepet kaptak. Az eszközbe küldött jelünk ugyanis ezeken áthalad és kedvünk szerint színezhetjük velük hangképünket. A válogatott 12AT7 típust akár cserélhetjük is saját ízlésünknek megfelelően, de az ART által szerelt verzió strapabíró és széles felhasználási kört tesz lehetővé. Választhatunk kifejezetten énekre vagy akusztikus gitárra és mastering vagy busz kompresszor felhasználásra optimalizált elektroncsöveket is erre szakosodott boutique boltokból. Évek elteltével azonban előfordulhat, hogy cserélni kell őket,   ez természetes ennél a technológiánál, anyagköltsége pedig csupán pár ezer forint. Ilyen jellegű igény esetén mindig szakszervizt keressünk fel! 
Az építés kapcsán még érdemes megemlíteni a toroid transzformátorok alkalmazását melyek a zajszintek minimalizálását garantálják.

Különösen hasznos hogy a hátlapon található kapcsolóval a jelszinteket is tudjuk kapcsolni így választhatunk, hogy a +4dbu vagy -10dbv beállítás illeszkedik e jobban hangkártyánkhoz.

A kezelőfelület nagyon igényes kialakítást kapott, melyet azonnal érezni fogunk amint a potenciométerekhez érünk. Érzésre hasonló benyomást kelt mint egy széfgomb zárja, de a finom és sűrű fokozatok nem akadályoznak meg a gyors tekerésben sem. Azért döntöttek ennél a kialakításnál melyet a felső kategóriás mastering eszközök is alkalmaznak mert így könnyen vissza tudjuk hívni beállításainkat vagyis biztosan ugyanabban a pozícióban fog állni a potméter mit korábban.

Két üzemmódban tudjuk használni a kezelőfelületet, az alap beállítás szerint kettő független csatornaként tudjuk beállítani az értékeket, míg ha a Stereo Link funkciót aktiváljuk akkor a bal oldali output level Master gain szerepbe lép a jobb oldali pedig balance paramétert fog állítani. Ez a beállítás bus vagy master kompresszori feladatokra teszi alkalmassá a berendezést így ugyanis mindkét csatorna pontosan ugyanazt a dinamika szabályzást fogja megkapni, így elkerülve a mix egyensúly borulását. 

A klasszikus VU méterek között helyett kapott egy ledsor is mely a pillanatnyi csúcsokat jelzi míg az alsó elfekvő ledsorokon a hangerőszabályzás mértékét tudjuk nyomon követni.

Az ART PRO VLA II segíthet abban hogy a finom részleteket életre hívjuk, a beszédet érthetőbbé tegyük, "rádió kész" hangerőt adjunk zenénknek, vagy csak egyszerűen melegebb tónust adjunk digitális eszközparkunknak. Utóbbi cselt érdemes alkalmazni ha otthoni DAW projektünket szeretnénk dögös analóg hangzással felvértezni! 

Stúdióban és koncerten is alkalmazható transzparens karakterisztikája miatt.

Ének, gitár vagy egyéb élő forrás felvétele esetén erősen ajánlott kiegészíteni az MPA PRO II testvérével, mely egy elektroncsöves előfok és ilyen felhasználásnál amellett hogy a megfelelő jelszinteket biztosítja a kompresszornak sokkal nagyobb szabadságot ad a karakter beállításánál is.

Gyártó
ART
Nincs készleten, de rendelhető
190 800 Ft (Net. 150 236 Ft)
Adatok
Cikkszám
ProVLAII
Tömeg
4,8 kg/db
Csomagajánlatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!