Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a forgalom mérésére és a felhasználói élmény biztosításához.

Exports are VAT free outside the EEC or within the EEC to VAT registered buyers.

Kérdése van? Hívjon minket! +3612257762        

mérettáblázat

A jól illeszkedő munkakesztyű a legbiztonságosabb kesztyű

Mindenkinek volt már olyan kesztyűje, amelyik nem illett rá, de mégis ragaszkodtunk a viseléséhez. Lehet olyan szűk, hogy alig tudjuk kinyújtani az ujjainkat, vagy olyan nagy, hogy mindkét kezünk kényelmesen elfér benne.

A kézi munkáknál a tökéletes kontroll és a kezek védelme elsődleges fontosságú. Íme a segítség, hogy megtalálhassuk a tökéletes típusú munkakesztyűt. Kezdve az ujjvég nélküli, a részben ujjvég nélküli framer típusú, valamint a teljes kezes modellektől egy praktikus kesztyűmérési útmutató is látható itt, hogy az új Dirty Rigger valóban úgy illeszkedjen, mint egy kesztyű.

Passzol mint egy kesztyű - Hogyan kell mérni

Számítsuk ki a tökéletes kesztyűméretet az alábbi „kézreálló“ útmutató segítségével.

Mindössze egy mérőszalagra és a kézre van szükség a kesztyűméret megtalálásához.

• Fogjuk össze mind a négy ujjunkat, de csak enyhén, ne nyomjuk össze őket erősen. Így könnyebb lesz pontosan megmérni a kéz szélességét.
• Fogjuk a mérőszalagot, és helyezzük közvetlenül az ujjpercek alá. Tekerjük körbe a kezet, jegyezük fel a méretet.
Ezt az értéket az alábbi táblázatban található kesztyűméreti útmutató segítségével alakíthatjuk át méretre - az XXS-től az XXL-ig. Ha két méret között van a kezünk, javasoljuk a kerekítést felfelé a legközelebbi méretre.

A tökéletes méret megtalálásához tényleg csak ennyi kell. A cél, hogy a lehető legkönnyebb legyen megtalálni a megfelelő párat, ezért a mérési folyamat mindössze három egyszerű lépésből áll.

Kesztyű mérettáblázat

Ha két méret között van a kezünk, javasoljuk a kerekítést felfelé a legközelebbi méretre.

Kéz méret

Nagyság

Kéz kerület (mm)

XXS

5 127

XS

6 152

S

7 178

M

8 203

L

9 229

XL

10 245

XXL

11 279

Miért fontos a munkakesztyű?

A munkakesztyű nélkülözhetetlen és biztonságosabbá teszik a munkát. Egy jó pár munkakesztyű korlátként védi a kezet az ütésektől és karcolásoktól, valamint az olyan súlyos sérülésektől, mint a vágások és horzsolások. A kéz óvása a munka létfontosságú része.

A megfelelő munkavédelmi kesztyű használata védelmet nyújt szélsőséges körülmények között. Akár egy huzatos színházteremben, akár egy tengeri fúrótoronynál dolgozunk csípős szélben, a kezet melegen tartja, így nem vesztjük el a manuális munkaképességünket. Meleg időben a megfelelő kesztyű, amely kialakítása révén megfelelően szellőzik, segít megelőzni a kezek túlmelegedését.

A megfelelő felszerelés elengedhetetlen a munkahelyi biztonsághoz. Ezért fontos, hogy az adott feladatnak megfelelő, jól illeszkedő kesztyűt viseljünk.

Melyek a különböző munkakesztyűk?

A kesztyűk használatának egészségügyi és biztonsági okai hasonlóak, függetlenül attól, hogy milyen iparágban dolgozunk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a munkakesztyűk mindenkinek egyformán megfelelnek. A különböző munkakörök különböző kesztyűket igényelnek, egyesek nagyobb védelmet nyújtanak a nehéz munkákhoz, míg mások a kisebb, precíz feladatokhoz a kézügyességre összpontosítanak.

Bár a kesztyűhasználat egészségügyi és biztonsági okai mindenütt hasonlóak, a különböző feladatok különböző kesztyűket igényelnek.

 

A Dirty Rigger négy fő típusú biztonsági kesztyűt kínál:

Ujj nélküli munkakesztyűk: az ujj nélküli kesztyűk kivételes szabadságot biztosítanak még a legbonyolultabb feladatokhoz is - miközben a kéz 90%-át befedik.

Teljes ujjú munkakesztyűk: valószínűleg a legismertebb munkakesztyű típus. Ezek a kesztyűk komfortos védelmet nyújtanak a kézi munkához, de a pontos kialakítás révén együtt mozognak a kézzel, így biztosítva hogy a teljes mozgástartományban kényelmesek legyenek.

Részben ujjvég nélküli munkakesztyűk: A framer típusú kesztyűk hozzáférést biztosítanak a hüvelyk-, középső- és mutatóujjakhoz a bonyolult feladatok elvégzéséhez. A strapabíró framer munkakesztyűk különösen hasznosak a kétkezi munkához.

Női munkakesztyűk: ujjatlan, teljes ujjú és részben ujjvég nélküli munkakesztyűk kisebb méretekben egészen XXS méretig. Az XXS-től XXL-ig terjedő választékban megtalálható a tökéletesen illeszkedő kesztyű.

Hogyan kell a munkakesztyűnek illeszkednie?

A mérési útmutató mellett, amely segít megtalálni a megfelelő méretű védőkesztyűt, van néhány hasznos tipp arra vonatkozóan, hogy mit kell éreznünk amikor egy Dirty Rigger kesztyűt felveszünk.

  • Arra kell törekedni, hogy szorosan a kézre simuljon. A szövetnek hézagok nélkül kell illeszkednie az ujjak végén vagy a csukló körül. A szoros illeszkedés minimalizálja a beakadást, ami segíthet csökkenteni a sérülés esélyét. A túl nagyméretű munkakesztyűk növelhetik a gépekbe való beakadás kockázatát.
  • Túl szoros illeszkedést azonban senki sem szeretne. A túl szoros munkakesztyűk akadályozzák a mozgást és kényelmetlen lehet bennük dolgozni. Ha túl szoros, akkor a kéz vérellátását is elzárhatják és akár horzsolást is okozhatnak, ha a szövet dörzsölődik miközben dolgozni próbálunk.
    Kesztyű viselése közben a kéz teljes és korlátlan mozgását biztosítani kell.
  • Egy jó, jól illeszkedő kesztyűnek nem szabad akadályoznia semmilyen mozdulatot, amit kesztyű nélkül is megtehetnénk. Ki kell tudni nyújtani az ujjainkat, tudnunk kell fogni, illetve egyebet amire szükség lehet.

 

 

A tökéletes biztonsági kesztyű megtalálása

Míg egy hagyományos fekete kesztyűvel ritkán lehet rosszul járni, a Dirty Rigger teljes körű testre szabhatóságot is kínál. A logók és nevek csuklópánton történő elhelyezése mellett a varrás színét, sőt még a munkakesztyű csomagolását is testre szabhatjuk!

Mindezt a Dirty Rigger csapat segítségével lehet megtenni, akik digitális prototípusokat tudnak létrehozni és végigvezetnek a folyamat minden lépésén.

Ha van egy tökéletesen illeszkedő kesztyűnk, akkor mindenki számára egyértelművé akarjuk tenni, hogy az a miénk.

Útmutatónk segíthet megtalálni a tökéletes védőkesztyűt. De ha valaki nem biztos benne, hogy pontosan milyen kesztyűre van szüksége, bármikor felveheti a kapcsolatot velünk, akik készségesen segítünk megtalálni a legjobb megoldást.

*Figyelem: ez a méretezés csak a Dirty Rigger kesztyűkre vonatkozik. Más gyártóknak saját méretezési útmutatójuk lehet.