Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a forgalom mérésére és a felhasználói élmény biztosításához.

Exports are VAT free outside the EEC or within the EEC to VAT registered buyers.

Kérdése van? Hívjon minket! +3612257762        

elysia xfilter 500 Bemutató darab
elysia xfilter 500 Bemutató darab
340 000 Ft (Net. 267 717 Ft) 
248 000 Ft (Net. 195 276 Ft)

elysia xfilter 500 Bemutató darab

Az elysia xfilter egy kimondottan tiszta hangképet tükröző analóg hangszínszabályzó, mely sok érdekességet hordoz magában. Elsőre a filter elnevezésen szokott megadni az érdeklődők szeme. Felépítését tekintve alapvetően egy aktív parametrikus equalizerről van szó aminek a spektrum két szélén található szabályzóit szűrő állásba is kapcsolhatjuk sőt ezeknek a szűrőknek szabályozható a rezonanciája is. Ez a képessége lehetővé teszi hogy pl a basszus tartományunkat kinyújtsuk mélyebbre hiszen egy rezonanciával meghegyezett hangnak ezáltal nőni fog a lecsengési ideje ( post oscillation ). Ugyanezen trükk a magas tartományban azért hasznos mert úgy tudunk csillogó igazán jelenlevő mixeket készíteni hogy sávozás közben nem konstans emelünk bizonyos szint felett, hanem rezonanciával hegyezzük meg a lényeget, pl szintetizátorok már zavaró ciripelését kivágjuk a legmagasabb részeken míg a zeneileg hasznos részt a rezonancia görbe közben megemeli.

Hasonló mégis érzésében más trükköt csinál az aktív elektronikát megkoronázó passzív szűrő, mely a parametrikus szabályzással együtt vagy külön önállóan is használható. A passziv masszírozásnak keresztelt mód ezt hivatott aktiválni. Lényegében a magas tartomány lehelet finom processzálásáról van szó rezonancia és vágás együttes használatával de ezt elegánsan laposan teszi ezáltal inkább mastering alkalmazásokra ajánlva.
A parametrikus szabályzókat szintén tudjuk szélesebb emelkedés görbével használni de természetesen válthatunk egy szűkebb fogásra is mely észrevehetőbb beavatkozást kínál, az alapból tényleg nagyon finoman dolgozó laposabb üzemmód mellé.

Mivel sztereó equalizerről van szó, jogosan merül fel a kérdés a csatorna szeparáció valamint egyensúly kapcsán. Az xfilter 500 egy speciális FKS típusú film capacitort használ az áramköreiben melynek sokkal jobb paraméterei vannak a megszokott film capacitoroknál. A másik nagyon fontos kérdés a tranziens válaszadás szokott lenni, azaz mennyire puhul el a hang ha átzavarjuk rajta. Nos az elysiától megszokott módon nagyon headroom és tiszta hangképet kapunk, ami azt jelenti hogy itt nincsen semmilyen vintage karakter vagy külünösebb ízvilág itt a meztelen valóságot kapjuk cserébe annak eredeti dinamikáját megőrizve mely ezen az árszegmensen belül különösen nagy büszkeség.

Jelen termék csak a modul árát tartalmazza működéséhez szükséges egy külön megvásárolható API 500 formátumú keret mely audió csatlakozásokat és tápellátást biztosít. Az Elysia Qube egy olyan kis speciálisan a saját moduljaikra optimalizált keret mely különösen tiszta áramellátást biztosít, ez azért fontos mert sok más keret gyártó esetén sajnos ezen a téren merülnek fel hiányosságok amik a jel/zaj viszony romlásában vagy hallható zümmögés formájában jelentkeznek. Az Elysia modulokból webshopunkban található külön Qube verzió is mely egy önálló berndezésként azonnal használható.

Gyártó
Elysia
Raktáron   (1 db)
27
340 000 Ft (Net. 267 717 Ft) 
248 000 Ft (Net. 195 276 Ft)
Kezdete: 2024.03.20   A készlet erejéig!
Kedvezmény: 27
Összegszerűen: 92 000 Ft
Adatok
Csatornák száma
2
Cikkszám
994040001
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!